Vertrouwenscontactpersoon

De Vertrouwens Contact Persoon (VCP) is een persoon binnen TOG aan wie men vertrouwelijke zaken kwijt kan. Dit kan betrekking hebben op bijvoorbeeld seksuele intimidatie, pesterijen, discriminatie of persoonlijke problemen. De vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht.

Seksuele intimidatie en/of ongewenst gedrag is al lang geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het vindt ook plaats tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Het is een onderwerp dat niet makkelijk bespreekbaar is. 

Bij TOG is op het ogenblik 1 vertrouwenspersoon, Adrie de Raaf, om signalen op te kunnen sporen op het gebied van ongewenste omgangsvormen. Situaties waar we geen van allen aan willen denken, maar helaas komt het regelmatig voor (kijk de kranten en het nieuws er maar op na).

TOG wil er zorg voor dragen dat jeugdleden maar ook vrouwen (de twee meest kwetsbare groepen) zich veilig kunnen voelen bij de club zodat zij lekker kunnen sporten. Mochten er wel onveilige situaties ontstaan dan kan men bij Adrie terecht voor een vertrouwelijk gesprek en zal hij kijken wat de mogelijkheden zijn, welke acties ondernomen kunnen worden.

Adrie is te bereiken via e-mail of telefoon:

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

T: 010-5917125

Additional information