Stefano Timman en Gideon Herschl winnen Maassluis Open 2014

Het 5e Maassluis Open 2014 op 28 december was een prachtige afsluiting van het Maassluise tafeltennisjaar. Er deden meer deelnemers mee dan ooit tevoren en er werden veel spannende wedstrijden gespeeld op veel verschillende niveau’s. Zowel bij de jeugd als bij de senioren werd een sportieve en vaak hoogstaande strijd gestreden om de ereplaatsen. De Maassluise kampioenen waren dit jaar bij de senioren Gideon Herschl (ATTC, Alphen a/d Rijn) en bij de jeugd Stefano Timman (TOG, Maassluis). Hieronder een verslag en een foto update (met dank aan Robert Kuiper)….

In de ochtend werd het jeugd toernooi gespeeld. Om 9 uur s’morgens werd al een start gemaakt met een (bijna) compleet deelnemersveld (1 uitvaller). Eerst werd een plaatsingsronde gespeeld in 4-kampen. Direct al zagen we een aantal opmerkelijke wedstrijden. Opvallend waren met name de knappe overwinning van Jeroen Groenheide op Mark van Kester (beide TOG), de winst van Olivier Beemer (Alexandria’66) op Jordi Post (TOG) en de overwinning van Vincent Veldhoven (Scyedam) op Luka Hage (TOG). Ook het goede spel van David Voois (Smash Monster) en Bas Vijfvinkel (TOG) viel op. Beide verloren maar nipt met 2-3 van titelkandidaten Stefano en Jordi. En dan was er zelfs een speler die niet bij een tafeltennisclub speelt: Bjorn Visser. Hij deed het heel erg goed en liet zien dat het een groot talent is. Hopelijk zien we hem snel weer terug! In het hoofdtoernooi -wat na de plaatsingsronde volgde- ontspon zich een fantastische strijd in 3 sterkte poules. In poule C maakte Tom Sta (Smash Monster, 2e plaats) en clubgenoot Pepijn Kortekaas (Smash Monster, 1e plaats) de dienst uit. Zij lieten de Maassluizers Sander Keur, Bastiaan Groenheide en Bjorn Visser achter zich. In poule B waren het de TOG’ers Mark en Luka die de prijzen pakte. Bas, David en Tijn eindigde respectievelijk op plaatsen 3, 4 en 5. In de A poule speelde de TOG-ers Jordi, Stefano en Jeroen tegen Gabriellus Camara (21-Up), Oliver (Alexandria’66) en Vincent (Scyedam). Het werd een ongekend spannende poule met een paar super wedstrijden (Stefano-Oliver, Gabriellus-Oliver en Stefano-Jordi). Tot de laatste wedstrijd was alles mogelijk. Uiteindelijk was het Stefano die ongeslagen de titel greep, voor Jordi, Gabriellus, Oliver, Jeroen en Vincent.

Het 5e Maassluis Open is bij de senioren gewonnen door Gideon Herschl van ATTC. In de finale was hij te sterk voor jeugdspeler Thomas Baart van Scyedam. Bij de senioren werd de Hoofdklasse poule ook gewonnen door Gideon. Ricardo van de Boor (ATTC) en Thomas werden daarin respectievelijk 2e en 3e. De 1e klasse poule werd gewonnen door Jeroen Hendriks (TOG) die nipt de finale wedstrijd van Arthur Dukker (TOG) won. De 2e klasse poule werd ook door een TOG-er gewonnen. Brian won zijn 6 wedstrijden en werd hierdoor verdienstelijk de winnaar. 2e werd ATTC’er Eric Ettema. De 3e klasse werd gewonnen door FVT speler Steven Olsson die in een spannende finale net iets sterker was dan TOG’er Marcel v/d Kerkhoff. De 4e klasse werd een TOG finale. Oud teamgenoten Dennis Breevaart en Yoeri Toma streden om de bekers. Dennis werd uiteindelijk 1e. In de 5e klasse werd de finale in de 5e game beslist. John Schot (TCO’78) was net iets sterker dan Clement de Rooij (NN Roterdam). De recreanten poule werd een spannend toernooi. In de finale kloptte Cle Timman (TOG) Isabel Honores (FVT). 3e werd zeer knap Sam Pakvis en was daarmee de beste Keytoe’er.

Na een enerverende dag kan de organisatie van het Maassluis Open terug kijken op een geslaagd toernooi.